Matig Potatissallad

Matig potatissallad
8 portioner Ca 455 kcal (1905 kJ) per portion

1 kg kokt potatis
4 hårdkokta ägg
200 g kokt skinka
300 g rökt korv
200 g ost
3 röda paprikor
1 burk (ca 200 g) champinjoner
2-4 inlagda gurkor
2 knippor gräslök
1 dl majonnäs
1 ½ dl yoghurt
15 droppar tabasco
1 tsk salt
2 msk vinäger
lökpulver
vitlökssalt

Skala äggen, spara ett av dem och hacka de andra. Skär skinkan, korven, osten och paprika i strimlor. Låt champinjonerna rinna av väl, halvera stora svampar eller skär dem i mindre bitar. Skär gurkorna i tärningar. Skölj gräslöken låt rinna av och hacka fint. Skala potatisen och skär i skivor. Blanda alla ingredienser.
Rör ihop majonnäs, youghurt, tabasco, salt vinäger, lökpulver och vitlökssalt. Häll över salladen och låt dra ca 2 timmar i kylskåp. Skala det fjärde ägget och skär i klyftor och dekorera salladen med dessa.

Etiketter: